miercuri, 13 martie 2013

Fabricarea caselor de marcat ... trecut si viitor!

Fabricarea caselor de marcat si utilitatea acestora. Materiile prime folosite pentru fabricarea caselor de marcat sunt similare cu materialele folosite pentru alte produse electronice. Componentele principale ale unei case de marcat sunt o carcasa din plastic, placa de baza care contine si procesorul, imprimanta matriceala sau termica, tastatura, un afisaj cu cristale lichide, o interfata pentru conectarea la PC, sursa de alimentare si bineinteles, pt Romania si memoria fiscala. Casele de marcat se produc la fabricile care sunt specializate in bunuri de larg consum cum ar fi televizoarele. Materialele si procesul de fabricare sunt practice aceleasi pentru acest gen de produse. Casa de marcat difera de alte bunuri de consum prin importanta procesului de design si prin utilitatea pe care o au.
Desi casele de marcat se produc in mare parte in Asia, acestea sunt utilizate in intreaga lume. Toate modelele trebuie concepute pentru legislatia din fiecare tara in care vor fi utilizate. Fabricantul colaboreaza cu distribuitorul local pentru a intelege functiile pe care casa de marcat trebuie sa le indeplineasca. Casa de marcat trebuie sa inregistreze tranzactiile. O casa de marcat pentru un bar trebuie sa aiba un afisaj usor de citit. Pentru un restaurant,trebuie sa poata imprima o chitanta clientului, dar sa trimita informatii diferite in bucatarie, spunandu-le bucatarilor ce trebuie sa pregateasca. Distribuitorul de case de marcat va proiecta software-ul pentru aceste functii speciale sau il va prelua de la o companie de software, apoi va aduce producatorului lista cu caracteristicile necesare . In unele cazuri, noile functii pot fi facute pentru a se potrivi unui model preexistent sau proiectantul ar putea reproiecta piesele necesare.Unei case de marcat i se poate atasa un sertar pentru bani. Acesta poate fi produs ca sub-ansamblu sau poate fi cumparat de la furnizori specializati. Casele de marcat sunt ambulate in cutii de carton, iar cutiile, etichetate si trimise catre tarile pentru care au fost construite. Datorita complexitatii majoritatii caselor de marcat, distribuitorii ajuta clientii sa le instaleze si le arata modul de functionare.
Pe piata din Romania, majoritatea caselor de marcat sunt fabricate in Bulgaria. Este de stiut faptul ca in Bulgaria exista 6-7 fabrici, majoritatea inca de pe vremea comunismului, care produc peste 50% din casele de marcat comercializate in Uniunea Europeana. Cele mai importante, intr-o ordine alfabetica ar fi: Carat, Datecs, Daisy, Eltrade, Tremol, Zit s.a. Producatorii chinezi incearca si ei intrarea pe piata aceasta, a caselor de marcat, dar datorita legislatiei din fiecare tara, ei trebuie sa produca case de marcat ieftine personalizate, neputand face "volum", ca in cazul altor produse fara regim special, (televizoare, dvd-uri, telefoane, tablete, etc). Mai sunt pe piata case de marcat din Germania, Grecia, Italia, Polonia, Slovacia, Slovenia si Serbia, dar acestea au un pret de vanzare mai mare ce le face mai greu de vandut.
Daca initial casele de marcat au aparut ca o necesitate pentru patroni, in zilele noastre utilitatea este mai mult pentu fisc, care incearca prin introducerea obligativitatii dotarii si folosirii caselor de marcat, sa elimine evaziunea fiscala. Ca o curiozitate, ar fi de notat ca prima casa de marcat cu memorie fiscala a fost produsa in Italia, si prima tara care a incercat sa renunte la casele de marcat fiscale si sa impuna un impozit forfetar, a fost ... tot Italia.

More results : case de marcat, casa de marcat

Un comentariu:

  1. Viitorul caselor de marcat: software specializat pentru administrare prin internet (Activa, Datecs, Total, Tremol, Zeka, ...).

    RăspundețiȘtergere