miercuri, 7 noiembrie 2012

Registrul Special si Cartea de Interventii

Atunci cand casa de marcat este defecta, utillizatorii sunt obligati sa anunte distribuitorul autorizat sau unitatea de service acreditata pt case de marcat de la care a achizitionat acea casa de marcat fiscala. Un lucru foarte important: NU lasati pe nimeni sa intervina asupra casei de marcat in afara de tehnicianul firmei de service. Cat timp casa de marcat este defecta, utilizatorii au obligatia de a inregistra intr-un Registru special (Registrul Special vizat la Administratia Financiara de care apartine punctul de lucru al operatorului), toate operatiunile efectuate si de a emite facturi fiscale pentru respectivele operatiuni, la cererea clientului. Utilizatorii casei de marcat sunt obligati sa anunte in scris unitatea de service cu care are contract de service incheiat, despre defectarea casei de marcat, pastrand dovada anuntararii defectarii. Unitatea este obligata la randul sau ca in termen de 72 de ore sa o repuna in functiune.Asa cum am specificat si mai sus, cand se defecteaza casa de marcat, utilizatorii sunt obligati sa inregistreze toate operatiunile efectuate intr-un Registru Special. Acest registru va fi pastrat si arhivat pe o perioada de 10 ani. Cartea de interventii va insoti casa de marcat ori de cate ori se va face o modificare asupra acesteia. In cazul pierderii cartii de interventii, utilizatorii vor informa in scris organul fiscal si se va prezenta pentru inregistrare o noua carte de interventii reconstituita. In situatia deteriorarii cartii de interventii, utilizatorii vor prezenta organului fiscal, pentru eventuale confruntari, si cartea de interventii deteriorata. Acordati atentie maxima cartii de interventii pentru ca riscati amenzi de 10000 lei. Daca ati pierdut-o, reconstituiti-o in 72 de ore.

In cazul deterioratii sau pierderii cartii de interventie:
    - este necesara publicarea unui anunt intr-un ziar;
    - instiintarea in scris a organului fiscal in a carui raza teritoriala a fost instalata casa de marcat, atasand o dovada a anuntului in ziar. Se va prezenta pentru stampilare o noua carte de interventii reconstituita, pe raspunderea unitatii de service si a utilizatorului. In cazul deteriorarii, se va prezenta organului fiscal si cartea de interventii deteriorata.
    - instiintarea in scris a unitatii de service care a efectuat fiscalizarea si intretinerea casei de marcat si solicitarea livrarii o noua carte de interventii. Unitatea de service va efectua reconstituirea informatiilor pe baza datelor inregistrate in memoria fiscala si pe baza documentelor pastrate conform legii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu