sâmbătă, 8 decembrie 2012

Cine este obligat sa detina casa de marcat?

Despre obligatiile utilizarii caselor de marcat de către operatorii economici. 

 Au obligaţia de a se dota şi de a utiliza case de marcat toti operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau şi prestări de servicii direct către populaţie.
Operatorii economici care utilizează case de marcat fiscale au obligaţia să emită bonuri fiscale şi să le predea clienţilor. La solicitarea clienţilor, utilizatorii vor elibera acestora şi factură.
Până la repunerea în funcţiune a caselor de marcat, operatorii economici utilizatori sunt obligaţi să înregistreze într-un registru, special întocmit în acest sens, toate operaţiunile efectuate şi să emită facturi pentru respectivele operaţiuni, la cererea clientului.
Obligaţia agenţilor economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie, de a utiliza case de marcat fiscale ia naştere de la data începerii activităţilor comerciale desfăşurate în fiecare locaţie.
În cazul în care în acelaşi spaţiu se efectuează atât livrări de bunuri cu amănuntul sau prestări de servicii pentru care este obligatorie utilizarea caselor de marcat fiscale, cât şi livrări de bunuri cu amănuntul sau prestări de servicii pentru care nu există această obligaţie, utilizatorii pot emite bon fiscal pentru toate bunurile livrate şi/sau serviciile prestate.
În situaţia în care utilizatorii caselor de marcat fiscale îşi încetează activitatea, precum şi în cazul aparatelor de marcat electronice fiscale confiscate potrivit legii ori preluate spre valorificare de societăţile bancare ca urmare a neachitării împrumutului contractat pentru achiziţionarea acestor aparate, valorificarea acestora se va realiza numai prin distribuitorii autorizaţi de case de marcat ieftine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu